dinsdag 4 juni 2013

#ding20 Library 2.0

Bij het lezen van de artikelen viel me op dat de meeste al erg oud zijn. In 2008-2009 was Bibliotheek 2.0 nog iets heel nieuws maar nu is het al zover dat het internet geen eenrichting verkeer meer is. Het is nu eigenlijk vanzelfsprekend dat iedereen kan reageren en meningen achter laat.
Tegelijk bedenk ik ook dat er in deze jaren ook nog niet zo veel veranderd is in de bibliotheken, we lopen erg achter de ontwikkelingen aan. Ook is het nog niet zo makkelijk om te bedenken hoe de toekomst van de bibliotheek eruit zal zien. Minder papier en meer digitaal? Minder boeken en meer verblijfsfunctie en studieruimte? Of blijft er behoefte aan tastbare boeken? Voor kinderen en ouderen?
Ik merk zelf dat ik steeds minder vaak een mailtje uitprint en het liever gewoon op laptop of tablet bekijk. Ook mijn vakantieboeken lees ik op de tablet dus de behoefte aan papieren informatie zal denk ik verdwijnen. De computers en studiecellen op de 2e etage in Purmerend zijn meestal goed bezet, daar blijft behoefte aan. En wij moeten hier een rol krijgen als informatiespecialisten.

1 opmerking: