zaterdag 16 maart 2013

#ding6 Copyright

Interressant om te lezen, het stuk over copyright. Ik had nog nooit van Creative Commons gehoord. Ook Flickr (wel eens van gehoord) was nieuw voor me. Meteen uitgeprobeerd en wat foto's opgezocht. Het zijn wel voornamelijk kiekjes, de kwaliteit is niet alles.
Bij de zoekterm boekenkast vond ik een mooie gekleurde boekenkast en deze is vrij te gebruiken, ook commercieel. Er staat bij: some rights reserved, als je er op klikt krijg je daar een overzicht van. Het is allemaal erg duidelijk beschreven.

boekenkast  op kleur by prodigieus By prodigieus No real name given

Ook handig dat je bij Google afbeeldingen ook kunt filteren op formaat. Hier heb ik wel vaak afbeeldingen gezocht die vaak niet goed bruikbaar blijken te zijn doordat de resolutie te laag is.
Bij zoekhulpmiddelen heb ik opgegeven groter dan 1024 x 768, dan krijg je meer resultaten dan bij een exacte maat.
Voor een presentatie over boeken op school heb ik deze afbeelding gevonden. Het probleem is nu wel dat deze afbeelding auteursrechterlijk beschermd kan zijn. Dan is het toch makkelijker om in Flickr te zoeken.

 Oudervereniging De Stam - Schoolbibliotheek

3 opmerkingen:

  1. Je kunt inderdaad in Flickr goed zoeken naar afbeeldingen waar geen stricte copyright rechten op zitten. Foto's die je mag gebruiken onder vermelding van de maker. Maar er zijn ook veel fotografen die wel degelijk al hun rechten opeisen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Agnes,
    Ik ben maar eens eventjes jouw blog gaan bekijken. Wie ben jij in dat badje? En zo 112 pageviews (kijk je veel op je eigen blog of heb je zoveel bezoekers) wat veel!
    Groet vanNoor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zit rechts.
    En het zijn alleen bezoekers hoor! Ik heb ook jouw blog bekeken, ziet er erg leuk uit! Waarschijnlijk heb jij ook wel zoveel bezoekers.

    BeantwoordenVerwijderen