zaterdag 9 maart 2013

#ding5 Picasa

Deze keer een opdracht over Picasa. Het downloaden gaat voorspoedig, Picasa zoekt zelf foto's op mijn computer. Dus dat is een makkie deze keer, alles gaat vanzelf.
Maar ik ben er nog niet, het is ook de bedoeling dat je een webalbum aanmaakt. Toch maar even de instructie lezen want ik heb geen idee hoe het moet. Een paar foto's geupload en dan proberen om ze te delen. Via de e-mail gaat het goed. Maar nu moet er ook een link komen op mijn blog.
Dat valt niet mee, ik probeer het via gadget toevoegen maar dan staat er geen openbare albums gevonden. Dus eerst de albumeigenschappen aangepast maar nu lukt het nog niet.
Wat doe ik fout? Een foto op mijn blog plaatsen direct vanaf mijn computer lukt wel, ik en mijn zusje in het badje.

4 opmerkingen:

  1. Ha Agnes,
    ik zie dat jij je ook op Picasa hebt gestort vandaag! Ik zie alleen de foto van jou en je zusje niet?? Wat doe ik niet goed??
    Groetjes, 23ynnad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Agnes,

    Jij hebt gekozen voor het downloaden van Picasa, ik weet niet of het dan lukt om je picasa webalbum toe te voegen als gadget. Je hebt dan namelijk geen webalbum volgens mij... Maar kan me vergissen.

    Kijk ook eens op http://www.20dingen.nl voor een stap-voor-stap handleiding van Picasa (en andere dingen die we nog tegen gaan komen)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HOi Agnes, je moet je webalbum aanmaken in picasa en dan uploaden naar google+. Als bij google+ dan op het fototoestelletje klikt, zie je je album met rechts een wereldbolletje. Daar kun je het album openbaar maken. Dan alleen nog de link in de balk copieren naar je blog. Daar heeft Wil van de week een handleidinkje voor gestuurd.

    Succes

    BeantwoordenVerwijderen